Marcela Contardo. Foto: Jenny Gustafsson.

Nytt avtal för dig som skapar frimärken

Svenska Tecknare och Postnord har tagit fram nya avtalsmallar gällande bilduppdrag för frimärken och frimärksprodukter. Den nya överenskommelsen stärker upphovspersonernas rättigheter.

– Postnord har visat stor välvilja i förhandlingarna och den största vinsten med det nya avtalet är att upphovsrätten stärkts, säger förbundsjurist Marcela Contardo som förhandlat fram de nya mallarna för Svenska Tecknares räkning.

Postnord kontraktsmallar finns att ta del av på föreningens avtalssida. Överenskommelsen innehåller ett antal förändringar från det tidigare som slöts med dåvarande Posten; bland annat lyfts skissuppdrag ut och behandlas i ett separat kontrakt.

– Det nya avtalet är tydligare. Skadeståndsansvaret har ändrats till rimligare nivåer och om inte utgivning av frimärkena skett inom tre år från leverans så återgår alla rättigheter till uppdragstagaren. Sammantaget är det här bra för upphovspersonerna, säger Marcela Contardo och fortsätter:

– Det har varit väldigt roligt att förhandla fram den nya avtalsmallen för frimärken och frimärksprodukter tillsammans med Postnord och jag hoppas det kommer till nytta för många bildskapare.

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.