Illustration: Rami Niemi

Riktlinjer för rättvisa tävlingar

Det händer titt som tätt att det hålls tävlingar inom bild och form. Tyvärr sker det också att tävlingarna inte alltid har schyssta villkor. För kort om tid eller uppmaning till gratisarbete? För rättvisare spelregler – ta del av Svenska Tecknares råd och riktlinjer.

Under det senaste halvåret har Svenska Tecknares blivit uppmärksammade på ett antal tävlingar med tveksamma villkor. Föreningens förbundsjurister har tagit fram rekommendationer och riktlinjer till den som planerar att hålla en tävling inom grafisk design och illustration.

– Våra råd och regler är framtagna som ett stöd vid arrangemang av tävlingar inom bild och form. En professionellt utformad tävling säkerställer bra villkor för de som ska delta men gör också att arrangören kan få ett så bra resultat som möjligt, säger Sandra Nolgren, verksamhetsledare på Svenska Tecknare

I dokumentet Tävlingsregler kan du läsa om alltifrån rimliga tidsgränser, till fördelaktiga priser och vikten av en uppgiftsbeskrivning.

Ser du en tävling med oschyssta villkor eller är du själv tävlingsarrangör? Tipsa gärna kansliet eller kommentera tävlingen på företagets sociala medier genom att skicka tävlingsreglerna från Svenska Tecknare. Tävlingsreglerna går även att hitta på vår rådgivningssida.

Rekommendationer vid tävlingar

 

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.