Bild: Klara Wiksten

Juridisk rådgivning på telefon för medlemmar

Nu går det bra att plocka upp telefonen och ringa direkt till Svenska Tecknares jurister Marcela Contardo och My Berggren. Från och med maj kommer den juridiska telefonrådgivningen vara öppen två dagar i veckan.

Svenska Tecknare har återinfört möjligheten för medlemmarna att ringa till kansliet och ställa sina frågor om avtal direkt till föreningens jurister. Nu finns telefonrådgivning varje måndag mellan klockan 9 och 12 och varje onsdag mellan klockan 13 och 16.

– Vi vill att medlemmarna känner att vi finns här för dem och det känns fint att kunna göra det i form av en återkommande jourtid, säger Marcela Contardo, förbundsjurist på Svenska Tecknare.

Finns det några frågor som är lättare att ta på telefon istället för via mejl?

Alla är olika. För många så är mejl ett ypperligt sätt att kontakta oss på men de finns också de som helst tar saker över telefon, säger Marcela Contardo och fortsätter:

– Kanske kan det kännas omständligt att skriva ett mejl om frågan du har är av ett enklare slag. Eller så finns det flera aspekter att beakta; en historik som blir alltför mödosam att skriva ner i mejlform. Också för oss jurister kan vissa saker vara lättare att ta muntligt. Vi strävar alltid efter att kommunicera så tydligt och pedagogiskt det går i såväl skrift som tal. Det mest effektiva är många gånger en kombination av mejl och telefon.

Praktisk info
Så här kommer du i kontakt med våra jurister:
Telefon: 08-556 029 10
På telefontiderna:
Måndagar 9.00–12.00 (juridisk rådgivning öppen), onsdagar 13.00–16.00 (juridisk rådgivning öppen)

Det går också bra att mejla din fråga till juristen@svenskatecknare.se

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.