Bild: Stiftelsen Grez-sur-Loing.

Ansökan öppen för en kreativ vår

Efter ett års uppehåll, med anledning av pandemin, är det nu åter möjligt att söka vistelsestipendier i Grez-sur-Loing. Som medlem i Svenska Tecknare har du chansen att få bo två veckor på gästhemmet Hôtel Chevillon.

Svenska Tecknare har i samarbete med stiftelsen Grez-sur-Loing möjlighet att erbjuda våra medlemmar skaparvistelser på två veckor i en av lägenheterna på Hôtel Chevillon med tillgång till egen ateljé. Ansökan till stipendierna är öppen från 1 september till 20 september. Datumen för våren 2022:s vistelser är 4–17 april och 18 april–1 maj. Välkommen att söka!

Här kommer du till ansökningsformuläret.

Coronapandemin
Coronapandemin gjorde att Svenska Tecknare, i dialog med stiftelsen, valde att pausa vistelserna för 2020. De stipendiater som skulle ha åkt våren 2020 fick möjlighet att boka om sin vistelse. Nu bedömer vi, i enlighet med myndigheters allmänna rekommendationer, att det är möjligt att genomföra stipendieresorna på ett smittsäkert sätt. De som tilldelas stipendierna kommer att behöva följa de regler som gäller för resor inom EU.

Res klimatsmart
Grez-sur-Loing är beläget strax utanför Paris och resan står stipendiaterna själva för. På stiftelsens hemsida finns information om hur man tar sig till gästhemmet. På Svenska Tecknare värnar vi om miljön och uppmanar alla som kan att resa till Grez-sur-Loing på ett så klimatvänligt sätt som möjligt. Det finns bland annat tågresor till Paris. Hur du tar dig ut i Europa med tåg kan du bland annat läsa om på SJ:s eller Interail:s hemsidor.

Lycka till med ansökan!

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.