Tecknaren. Foto: Maina Arvas.

Höstens första nummer av Tecknaren

Tecknaren nummer 3 kommer som vanligt i lagom tid till Bokmässan. Höstens första nummer firas med två releaser, en i Göteborg och en i Umeå. Tecknarens chefredaktör deltar även vid Bok & Biblioteksmässan i ett samtal om hur man skapar ett bra tidningsomslag. 

Tecknaren nr 3 2021
Tecknaren kommer ut den 24 september och innehåller ett porträtt på serietecknaren Maria Fröhlich, ett reportage om arvoden inom bild och form, en essä om mat i tecknade serier och filmer, och en analys av grafisk formgivning av handtvålar.

Release
Releaser för nya numret blir dels i Göteborg torsdagen den 23 september på Svenska Tecknares event på Pustervik, och dels i Umeå torsdagen den 30 september med en drink & draw-träff på Norrlandsoperans bar Elektra. Releasen och drink & draw-träffen startar klockan 19.00 och görs i arrangemang av ST Nord/Illustratörcentrum Nord. Ta med pennor och papper, köp något att dricka eller äta, och slå dig ner för att teckna och prata teckning. Tecknaren finns att få på plats. Mer information: https://fb.me/e/1fKG8dJzn

Omslag Tecknaren 2103: Illustration av Maria Fröhlich. Art direction och grafisk form av Mia Degerman och Vejde Gustafsson/Spektra.

Tecknarens samtal på Bokmässan
Svenska Tecknares kulturtidskrift Tecknaren deltar också i en egen programpunkt på Bokmässan i Göteborg i samtalet – Ett riktigt bra omslag?

I samtalet kommer frågor som hur illustratören och art directorn arbetar ihop och vad som krävs av process och vilka förutsättningar som krävs för att det ska bli ett bra omslag, att diskuteras.

Deltar gör Jenni Carström, grafisk formgivare och art director på magasinet Filter, Felicia Fortes, illustratör med många tidningsuppdrag samt grafisk formgivare och medgrundare av Studio Kobajagi och Tecknarens chefredaktör Maina Arvas. Samtalet äger rum den 26 september på Bok & Biblioteksmässans scenprogram och går att se på plats samt digitalt.

Mer information:
Vad: Samtalet – Ett riktigt bra omslag?
När: Söndag 26 september 2021, klockan 10.20–10.45
Medverkande: Jenni Carström, art director, Felicia Fortes, illustratör och grafisk formgivare och medgrundare av Studio Kobajagi, och Maina Arvas, Tecknarens chefredaktör.
Var: Göteborgs Litteraturhus, Bokmässan
Arrangör: Tecknaren/Svenska Tecknare
Deltagande: För samtalet krävs en biljett. Läs mer om Bokmässans olika biljettyper här.
Läs om samtalet på Bokmässans egna sida här.

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.