Beast Studio.

Kreativ workshop i risografi

Svenska Tecknare Syd och Beast Studio bjuder in till en två timmar lång upptäcktsresa i risografi den 4 oktober. Workshopen äger rum som en del av Skissfestivalen i Lund. Välkomna!

Skissfestivalen äger rum på Skissernas museum i Lund mellan 4 och 5 oktober. Under festivalen anordnar vår Syd-sektion en spännande workshop tillsammans med Beast Studio där deltagare får testa att arbeta med risografi. I workshopen kommer deltagarna att arbeta helt analogt och använda det skissmaterial som finns till hands i Skissernas museums verkstad. Hur påverkas vår skissprocess av teknikens begränsningar? Välkommen till två timmars kreativt utforskande!

Risografi – en unik tryckkonst

Risografi är en unik tryckkonst där man arbetar med en japansk tryckmaskin som kallas risograf. Risografen producerar miljövänliga och färgglada tryck och trycker med bläck genom en schablon. Varje färg har sin egen färgtrumma och trycks var för sig.

Att trycka med riso ger ett levande uttryck, mycket tack vare det intensiva bläcket, men också genom de mekaniska egenheterna i maskinen. Varje papper matas igenom maskinen för sig, och när varje lager trycks ett åt gången, uppstår små variationer från exemplar till exemplar där matningen rört sig en bråkdel av en millimeter åt endera hållet eller bläcket landat annorlunda i pappret. En viktig distinktion är att en risograf är en duplikator och inte en kopiator – den gör varje tryck unikt!

Alla dessa egenskaper öppnar upp för stora möjligheter att experimentera med färg, raster, passning och är därför utmärkt till konstnärliga uttryck. Du kan använda de flesta metoder när du gör ditt original – digitalt, linjeteckning, akvarell, kollage, fotografi eller oljemålning. Det mesta fungerar bra att risofiera! Läs mer om risografi på Beast Studio.

Mer information om workshopen:
När: 4 oktober kl 15.00-17.00
Deltagande: Öppet för alla men begränsat antal platser (20 st). Köp biljett via Billetto. Kostnad 75 kr/styck.
Var: Skissernas Museum, Finngatan 2, Lund
Frågor? Kontakta syd@svenskatecknare.se

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.