Bild: kavallavannerna.se, Elisabeth Palo

Ansökan öppen för vistelsestipendium i Kavalla

Varje år delar Svenska Tecknare ut vistelsestipendium till fem medlemmar som får möjlighet att bo i Svenska institutets i Athens gästhem i Kavalla. Ansökningsperioden är 1–30 november 2021.

Vistelsestipendiet är en möjlighet för Svenska Tecknares medlemmar att få inspiration, nya perspektiv samt tid och ro att få skapa i en kreativ miljö.

Svenska institutets i Athens gästhem i Kavalla ligger i norra Grekland. Kavalla, eller Kavala som det stavas på grekiska, är ingen turistort, men i omgivningarna finns både badstränder och vacker natur. Staden ligger i östra Makedonien vid Egeiska havet, 16 mil öster om Thessaloniki. Själva Kavallahuset, Souidiko spiti (det svenska huset) har fungerat som ett gästhem för forskare och kulturarbetare sedan 1964. Läs mer om Kavalla-huset här.

Om stipendiet
I vistelsestipendiet som delas ut till fem medlemmar årligen ingår en vistelse på Kavallahuset i två veckor med betald hyra och ett resebidrag på 3500 kronor. Ansökan är öppen under november 2021. Resan äger rum någon gång mellan mars och oktober 2022. Läs mer och ansök här.

Efter en paus med anledning av coronapandemin är nu åter möjlighet för Svenska Tecknare att dela ut resestipendierna till Kavalla.

Reseberättelser
Flera av våra medlemmar har delat med sig av sina vistelser i Kavallahuset här. Illustratören Helena Bergendahl, som spenderade en månad i Kavallahuset sommaren 2016, ger en målande beskrivning av sin vistelse här.

Bild: Helena Bergendahl (Kalamitsa Beach, Kavalla)

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.