Bild: Sara Gelfgren.

Föreläsning om infografik med Sara Gelfgren

Hur gör man komplex information förståelig och tillgänglig med hjälp av bilden? Den 18 november bjuder Göteborgs Bildverkstad och Svenska Tecknare och Illustratörcentrum i Väst in till ett samtal om infografik med illustratören Sara Gelfgren.

Med tio års erfarenhet som illustratör i London har Sara Gelfgren en lång karriär med uppdrag som frilansare för bland annat Google, Thames & Hudson och Bokförlaget Max Ström. Hon har även jobbat som visualiserare för Scriberia – där hon illustrerar live på konferenser runt om i Storbritannien och Europa. Sara Gelfgren skapar även infografik och illustrationer för animation. De senaste tre åren har hon varit heltidsanställd på förlaget Raconteur, där hon ansvarar för allt illustrerat material. Sara Gelfgren har en stark tro på att illustration kan göra komplex information mer engagerande och tillgänglig – och där ligger även hennes främsta intresse som illustratör.

Välkommen till ett samtal där Sara Gelfgren berättar mer om hur bilden kan användas som ett pedagogisk och lättillgängligt verktyg. Föreläsningen hålls digitalt och leds av Lina Schnaufer, representant för Illustratörcentrum Väst och Amanda Hoffner, representant för Svenska Tecknare Väst. Föreläsningen avlutas med en frågestund.

Sara Gelfgren. Foto: Alishia Love.

 

Mer information:
När: Torsdagen den 18 november klockan 15.00 – 16.00
Arrangör: Svenska Tecknare Väst, Illustratörcentrum Väst och Göteborgs Bildverkstad
Anmälan: Ingen föranmälan, först till kvarn. För medlemmar.
Kostnad: Kostnadsfritt
Förberedelser: Tillgång till dator och internetuppkoppling. Förbered dig genom att ladda ner Zooms app på mobiltelefon eller dator, så slipper du sitta med det strax innan föreläsningen börjar. Sitt gärna i ett avskilt rum där du kan lyssna ostört.
Hur: Digitalt

Det här innehållet är endast tillgängligt för medlemmar i Svenska Tecknare. Om du är medlem, logga in.

Föreläsningen kommer att filmas och finnas tillgänglig på respektive organisations hemsida att lyssna på i efterhand.

Välkomna!

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.