Grafisk form: GF-sektionen.

Lyssna! – En digital föreläsningsserie om grafisk design 

Välkommen till grafiska design-sektionen (GF) inom Svenska Tecknares allra första: Lyssna! – en föreläsningsserie om grafisk design. Den 28 mars kl 19 hålls ett digitalt samtal med Hall of Femmes, som genom sitt arbete med att synliggöra kvinnor inom grafisk design och art direction, bidragit till en mer inkluderande och jämställd bransch.

Lyssna! – ”Vi älskar grafisk design!”
För att öka kunskapen om och inom yrkesområdet för grafisk design och för att lyfta och bolla nya idéer startar Svenska Tecknares grafiska design-sektion (GF): Lyssna! – en föreläsningsserie om grafisk design. Lyssna! har ambitionen att vara en lättillgänglig och digital samtalsserie som är öppen för alla intresserade av området grafisk design.

– Vi älskar ju grafisk form så vi vill bjuda på en massa smaskigt utan att krångla till det. Med Lyssna!-serien lyfter vi olika praktiker och företeelser inom grafisk design-området för att öka kunskapen och stärka fältets ställning både inom ramen för Svenska Tecknare och i samhället i stort, säger Svenska Tecknares sektion för grafisk design som består av Daniela JuvallPontus Dahlström, Michaela Green och Sepidar Hosseini.

Första Lyssna! med Hall of Femmes
Det första Lyssna! kommer att bjuda in prisbelönade Hall of Femmes för en föreläsning om grafisk design.

Hall of Femmes grundades 2009 av formgivarna Samira Bouabana och Angela Tillman Sperandio. Genom seminarier, böcker, podcast och föreläsningar om framstående kvinnor inom fältet har de reviderat en tidigare mansdominerad historieskrivning. Hittills har Hall of Femmes arbete resulterat i åtta utgivna böcker som lyft fram designgiganter som Barbara Stauffacher Solomon, Lella Vignelli, Paula Scher och Lillian Bassman.

Hall of Femmes tilldelades 2013 Bengt Hanser-stipendiet med motiveringen: ”Med hjälp av utsålda föreläsningar, grymma podcasts, flera boksläpp med internationellt genomslag har dom bidragit till en roligare bransch för både män och kvinnor – och gett oss en mer korrekt historieskrivning på köpet.”

– Vi kan inte tänka oss en mer relevant introduktion till serien, som sedan kommer innehålla föreläsningar med allt ifrån doldisar till riktiga giganter, fortsätter de.

Mer information:
Vad: Lyssna! – Digital föreläsning med Hall of Femmes
När: Tisdag 28 mars, kl. 19.00 – 20.00
Hur: Digitalt via Zoom, delta via denna länk
Anmälan: Ingen föranmälan krävs
Arrangör: Svenska Tecknares sektion för grafisk form
Fb-event: https://fb.me/e/4d8fzQZxH

 

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.