Svenska Tecknares representanter i ST Väst Cecilia Pettersson och Victoria Skoglund tillsammans med övriga deltagare inom grafisk form och design i projektet Creators connect.

ST Väst samarbetar med visuella kreatörer på flykt genom nytt projekt

Svenska Tecknares lokala sektion i Göteborg är en del av Västra Götalandsregionens projekt Creators connect. Ett mångfaldsprojekt som syftar till att skapa en plattform för erfarenhetsutbyte mellan utlandsfödda konstnärer inom bild- och formområdet och redan etablerade nätverk och organisationer i området.

Projektet Creators connect är ett tidsbegränsat projekt som syftar till att matcha redan etablerade konstnärer i Sverige med visuella kreatörer som flytt från kriget i Ukraina.

I mars hölls den första nätverksträffen där personer som befinner sig på flykt i Sverige och har ett kreativt yrke fick möjlighet att komma i direkt kontakt med medlemsorganisationer och produktionsplatser som finns i regionen, där ibland Svenska Tecknare. Under nätverksträffen kunde deltagarna få en förståelse av hur det regionala kulturella landskapet ser ut i regionen och vilka organisationer som finns och hur de arbetar och vilka aktiviteter de har.

I arbetet med gruppen av grafiska formgivare och illustratörer kommer Svenska Tecknare och vår systerorganisation Illustratörcentrum att ta en handledarroll. Rollen omfattas av matchning av medlemmar som har ett stort lokalt kontaktnät samt ge erfarenhet av kundarbete och kunskap om det kommersiella fältet i Sverige och rådgivning kring frågor som rör arbetslivet. Svenska Tecknare har fått beviljat stöd från Västra Götalandsregionens krisbudget för att arbeta med projektet.

– Det är kul och viktigt att vi äntligen kan bidra till att skapa ett värde för dessa personer som är i en svår situation, säger Victoria Skoglund från ST Väst om projektet som kommer att pågå fram till sommaren.

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.