2018-10-12

InDesign vill inte avstava

0

Hej!

InDesign vill inte avstava trots att alla inställningar är rätt. Texten i word-dokumentet var inte avstavad. Följer den med på något sätt och kan man i så fall få bort det?

Mvh Kristina

2 Answers

0
Hej,
Jag vet faktiskt inte riktigt huruvida avstavning följer med från word-dokumentet eller inte. Jag skickar en länk här från Adobe om olika inställningar för avstavning, om du markerar ett stycke och ställer inställningarna lite fram och tillbaka, slår av och på så att säga, så kanske du ser om någon av dem biter. Ursäkta för att svaret inte är utförligare, men vi gör ju detta på timmar utöver våra vanliga verksamheter, och just den här veckan är det mycket annat. Om du inte hittar lösningen får du gärna återkomma, så tittar jag noggrannare på det senare.

https://helpx.adobe.com/se/indesign/using/text-composition.html#hyphenate_text

Vänliga hälsningar
Elin
0
Hej Elin!
Jag har frilansat som grafisk formgivare i 20 år och har aldrig stött på ett liknande problem. Att aktivera och ställa in avstavningar i styckepanelen gör jag till alla formatmallar när jag sätter böcker. Denna gång har jag kryssat i, kryssat av, ändrat världen, startat om, googlat men ingenstans hittat något svar. Så kan du hitta var felet är vore det fantastiskt. Jag kan skicka över InDesign-filen om du vill, men då behöver jag din mejladress.
Med bästa hälsningar
Kristina