2013-01-31

Nödvändigt att frilägga?

0

Hej!
Jag har fått en offertförfrågan och ska lämna några provbilder. Uppdragsgivaren vill att varje provbild skickas som två separata jpeg-filer. Den ena med bakgrunden och den andra med figurer som ska finnas i förgrunden. Jag har frågat uppdragsgivaren om bilden med förgrundsfigurerna ska friläggas men de påstår att det inte är nödvändigt. Jag tvivlar på svaret och undrar nu om ni vet? Bilderna ska användas i programmet Captivate/Articulate för att framställa bildserier. Av medicinska skäl arbetar jag sedan flera år enbart för hand och kan inte sitta vid skärmen. Det enda ritprograqm som finns på min PC är Paint. Är det verkligen rimligt att skicka två separata filer och lägga den ena (ej frilagd) ovanpå den andra? Vore oändligt tacksam för ett snabbt svar.
Bästa hälsningar,
Lou-Lou Pettersson
073 250 68 28
08 661 65 56

1 Answer

0
Hej.Jag är inte helt säker på att jag förstår exakt hur bilderna kommer att användas. Rör det sig om exakt samma bild i två upplagor (med bakgrunder och karaktärer)? Eller gör du en bakgrundsbild och en karaktärsbild? Och är karaktärsbilden i så fall på vit bakgrund?

Många filmprogram har funktioner som gör vita bakgrundsytor genomskinliga, vilket skulle kunna vara förklaringen. Jag har dock inte använt just det programmet du talar om.

Om uppdragsgivaren är tydlig med att det är just så provbilderna ska levereras, vet denne förhoppningsvis vad den pratar om. Att frilägga tar tid och jag är inte helt säker på att det ens går i paint, så om du inte behöver är det kanske lika bra...

Men, som sagt, så länge uppdragsgivaren är tydlig med att det är just det som efterfrågas.

Hoppas att svaret var till någon hjälp, hör gärna av dig om det hela tar nya vändningar. Eller om jag har missförstått alltihop.

Elin