2019-03-14

suddig text webb

0

Jag har gjort en annons för tryck i indesign. Sen har jag anpassat den för webb i indesign. Alltså gjort storleken i pixlar för tex Facebook. Och sparat som jpg. Sen om jag öppnar den i photoshop så är antal pixlar fler än det jag hade skrivit in i indesigndokumentet så jag få gå in och ändra storleken. Det är min första fråga varför blir det så? Min andra och viktigaste fråga är varför texten blir suddig. Speciellt den som är vit mot magentabotten. Den som är svart och större blir bättre. Jag spar om den i photoshop för webb med inställningen optimal.
Gör jag fel? Om inte varför blir texten suddig och kan jag fixa till det?
Hälsningar
Birgitta

1 Answer

0
Hej,
Vad gäller ändringar i pixlar måste jag erkänna att jag inte kan komma på vad som kan vara fel. Skulle möjligtvis vara om upplösningen (ppi) är olika och det kan spela in.
Angående texten som blir suddig skulle detta kunna ha att göra med att du ändrar storlek efter att du sparat ut som jpg, då är ju texten omvandlad till pixlar och med sina exakta linjer och kanter kanske lite extra känslig för storleksförändring och komprimering.

Önskar att jag kunde vara till större hjälp, men har aldrig stött på något liknande. Jag brukar oftast använda Photoshop om jag ska göra ensidiga dokument för olika plattformar.

Vänliga hälsningar
Elin