2014-04-01

Uppföljning kurs i Illustrator 24-26 mars

0

Under kursdagarna dök det upp en del frågor som var överkurs och en del annat som vi inte hade svar på direkt. Jag tänkte ta upp dem i denna tråden. Om det är något som jag har missat får ni gärna kommentera så ska vi i supporten försöka hjälpa er.

Missa inte denna sidan: http://helpx.adobe.com/se/illustrator/topics.html Där finns jättemycket hjälp med grunderna i Illustrator.

Där finns väldigt mycket bra hjälp för att komma igång med Illustrator och för att repetera vad vi gick igenom i kursen.

Diagramverktyget: I hjälpen står det väldigt mycket och utförligt om hur verktyget fungerar (klicka på länken).

En fråga som dök upp handlade om förstoringsglaset och hur man gjorde för att ändra ifall standardläget hade ställt om sig till minus. I CS6 så kan man i kontrollpanelen (panelen som ligger under huvudmenyn och som förändras beroende på vilket verktyg som är valt) välja mellan ett förstoringsglas med ett minus eller plus i. Det bestämmer vilket grundläget kommer att vara för förstoringsglaset. Den valmöjligheten verkar man inte längre ha i senaste versionen av Illustrator, alltså version CC.

Övertryck: För att ställa in övertryck gå till: Window (fönster) > klicka fram ”Attributes” panelen och klicka sedan i rutan ”Overprint Fill”. För att förhandsgranska resultatet, gå till: View > Overprint preview.

Om vitt övertryck: http://helpx.adobe.com/se/illustrator/using/white-overprint.html

”Limit” eller ”Spetsigt hörn” i linjepanelen bestämmer när hörnet ska fasas av. Från hjälpen: ”Linjer med spetsiga hörn. Ange en avgränsning på mellan 1 och 500. Avgränsningen styr när programmet ska växla från ett spetsigt hörn till ett avfasat hörn. Standardspetsgränsen är 10, vilket betyder att när spetsens längd är tio gånger linjens bredd så används avfasade hörn i stället för spetsiga. Värdet 1 innebär ett avfasat hörn.”

Läs mer om linjepaletten här: http://help.adobe.com/sv_SE/illustrator/cs/using/WSA1E31D7D-13E6-41ac-AA8C-4AD129B9FC1Ca.html

Några var intresserade av min och Elins portfolio. Dem hittar ni på:

http://elinhjulstrom.com/

http://www.massihnaisan.se/

Om det är något mer som ni undrar över så kan vi ta det i denna tråden eller så kan ni skapa en ny tråd mer er fråga.