Rådgivning

 

Illustration: Erica Jacobson

Illustration: Erica Jacobson

En viktig hörnsten av Svenska Tecknares verksamhet är rådgivningen. Föreningen erbjuder rådgivning i juridik och arvoden, samt ger allmänna råd kring annat som rör de yrkesområden vi representerar.

En del frågor kan du få svar på redan här på hemsidan, se menyn till vänster för att navigera dig fram. En del av dessa sidor och dokument är bara tillgängliga för medlemmar.

På rådgivningssidorna hittar du bland annat: Arvodesrekommendationer, avtals- och offertmallar, vanliga juridiska frågor och svar, samt frågor om företagande såsom deklaration, moms och traktamenten. Du får även tips och råd kring vad du ska tänka när du ska ge ut en bilderbok och ingå ett samarbete med ett förlag.

Du kan också kontakta våra jurister med frågor om juridik och avtal och och vår arvodesgrupp med prissättningsfrågor. Telefon: 08-556 029 10 (telefontid: mån, tis, ons 13-16, tors, fre 9-12).

Rådgivning – Juridik

Du kan också kontakta våra jurister med frågor om juridik och avtal och och vår arvodesgrupp (se nedan) med prissättningsfrågor.

Telefon: 08-556 029 10 (telefontid: mån, tis, ons 13-16, tors, fre 9-12)

juristen@svenskatecknare.se

Rådgivning – Arvode

När ni vänder er till oss på med arvodesfrågor har vi även en arvodesgrupp som kan hjälpa er. Denna grupp har löpande möten och avstämningar med våra jurister på Svenska Tecknare. Kontakten med arvodesgruppen förmedlas via kansliet på telefon: 08-556 029 10 (telefontid: mån, tis, ons 13-16, tors, fre 9-12).

Arvodesgruppen består av fyra professionella utövare inom vårt område som sträcker sig över grafisk design, illustration, och serier mm. Nedan ser ni vilka gruppen består av och på vilket område de kan svara på frågor från er:

Tomas Karlsson, serier. Tillgänglig mån-fre på telefon.

Kati Mets, redaktionell illustration och läromedel. Tillgänglig mån-fre kl 10-15.

Ann-Christin von Reybekiel, illustration och grafisk formgivning inom spridda områden. Tillgänglig mån-fre på telefon.

Anna Bengtsson, barnböcker. Tillgänglig mån-fre via mail.

Jessica Laurén, illustration och animation. Tillgänglig mån-fre via mail.