Ekonomisk rådgivning i coronatider

 

I en tid med ökad ekonomisk oro och politiska stödpaket, som innebär förändringar i regelverk kring företagande, utökar Svenska Tecknare nu sin rådgivning. Under våren erbjuder vi därför våra medlemmar ekonomisk rådgivning för att möta nuvarande situation på bästa möjliga sätt.

Svenska Tecknares medlemskår består till över 90% av egenföretagare och påverkas av de ekonomiska konsekvenser som följer i coronavirusets spår. För att kunna möta det nya behovet av rådgivning bland våra yrkesgrupper utökas Svenska Tecknares rådgivning tillfälligt våren 2020.

Föreningen erbjuder ekonomisk rådgivning till medlemmar i Svenska Tecknare som ett stöd i frågor rörande företagande samt ge vägledning i de nya regelverk som kommit fram ur regeringens olika stödpaket för egenföretagare.

Rådgivningen ges av Svenska Tecknares redovisningsbyrå, Scanena International AB under ledning av Anna Berkius Kolte. Anna är auktoriserad redovisningskonsult och civilekonom med mångårig erfarenhet av ekonomiarbete relevant för Svenska Tecknares medlemskår. Det kommer vara Anna och hennes medarbetare som svarar på medlemmarnas frågor om ekonomi och företagande.

Anna Berkius Kolte, Scanena International AB

Vad, när, hur?

Den utökade rådgivningen i frågor som rör företagande ges från och med tisdagen den 14 april till och med den onsdagen den 17 juni och omfattar 30 minuters rådgivning per medlem.

Skicka dina frågor på mail: ekonomi@scanena.se

Anna har även som ett stöd för medlemskåren gjort en lathund vad gäller de åtgärder som kommit ur regeringens stödpaket. Som kanske i sig kan räta ut en del frågetecken.

Svenska Tecknares juridiska- och arvodesrådgivning

Svenska Tecknares ordinarie rådgivning i juridik och arvoden fortgår som vanligt.

Juridisk rådgivning måndagar och tisdagar: 13-16 samt torsdagar och fredagar 9-12.
Telefon: 08-556 029 10.

Du når även våra jurister via mejl på adressen juristen@svenskatecknare.se

Arvodesrådgivningen sker i första hand via webben. Arvodesrådgivaren ringer sedan upp dig alternativt besvarar din fråga via mail.