Vistelsestipendium Ricklundgården

Ateljén i annexet. Foto: Magnus Ström

Arbetsvistelse i Saxnäs, Vilhelmina

Varje år erbjuder Svenska Tecknare två medlemmar en arbetsvistelse under september i Ricklundgårdens ateljé.

Ricklundgården utanför fjällbyn Saxnäs i Vilhelminas kommun byggdes av paret Emma och Folke Ricklund i slutet av 1940-talet. Idag är det ett museum och ett konstresidens.

Detta ingår i stipendiet
I priset för ateljéhyra ingår tillgång till ateljén i annexet. Där finns fina upphängningsmöjligheter på väggarna inne i ateljén om du vill sätta upp dina verk. I ateljén finns även staffli och ett bord med kontorsstol. Ingår gör även lån av cykel, möjlighet att grilla och övernatta i deras lappkåta, egen brygga (med möjlighet att simma) och eldplats vid sjön och fri tillgång att låna Ricklundgårdens båt. Bredband/Wifi ingår. Fiskekort finns att köpa. Matvarubutik finns på gångavstånd. Stipendiaten betalar sin resa till och från Ricklundgården, inget resebidrag utgår.

Ricklundgården. Foto: Magnus Ström

Boende
Den lilla rustika sommarstugan har idag byggts ut och består av en 25 kvadratmeter stor ateljé där väl tilltagna fönster vetter ut över Kultsjön. Den trivsamma storstugan från Emmas tid finns fortfarande kvar, med en fungerande öppenspis för mysiga vinterkvällar framför brasan. Innanför storstugan finns en sovalkov med två bäddar. Köket har gjorts om en aning och består idag av kyl/frys, en liten ugn med plattor och en fungerande vedspis. Det finns dusch och toalett och tillgång till tvättmaskin, TV och bredband. Det finns upphängningsmöjligheter på väggarna inne i ateljén om du vill sätta upp din konst. I ateljén finns även staffli och ett bord med kontorsstol.

Utsikt Ricklundgården. Foto: Tina Larsson

Datum
För år 2023 sker vistelserna följande datum:
1 – 14 september
16 – 29 september

Övrig information
Läs mer om Ricklundgården och vistelsestipendiet här.
För övriga frågor kontakta medlem@svenskatecknare.se.

Om ansökan
Ansökningsperiod är 27 mars – 30 april. Stipendiaten utses av Svenska Tecknares stipendiegrupp. OBS! Stipendiaten betalar sin resa till och från Ricklundgården, inget resebidrag utgår.

För att vara tillgänglig för stipendiet ska sökande vara medlem i Svenska Tecknare.

Ansökan görs här i ett formulär

Du behöver vara inloggad som medlem för att söka.