Vistelsestipendium Svenska institutet Paris

Svenska institutet i Paris. Foto: Julien Bourgeois.

Gästbostad på Svenska institutet Paris

Vistelsestipendium
Samarbetet med Svenska Institutet innebär att Svenska Tecknare kan erbjuda våra medlemmar en arbetsvistelse i en av Svenska institutets gästlägenheter under det två sista veckorna i mars varje år. Syftet är bland annat att bidra till ökad mångfald av gästande kreatörer och tillmötesgå våra medlemmars behov av kortare arbetsvistelser. Förhoppningen är även att samarbetet ska fördjupa det kulturella utbytet mellan Sverige och Frankrike.

Detta ingår i stipendiet
Stipendiet kan sökas en gång per år och består av två veckors vistelse i en av Svenska institutets gästlägenheter. Om du väljer att resa till Paris med tåg eller elbil utgår ett resebidrag om 6 500 kr. Om du väljer att resa på annat sätt utgår inget resebidrag.

Boende
Svenska institutets gästlägenheter är belägna i en 1500-talsbyggnad i Marais-kvarteren mitt i Paris. Lägenheterna renoverades under 2019 och har inretts av några av Sveriges främsta inredningsarkitekter och formgivare för att stärka designprofilen med hänsyn till kvalitet och hållbarhet.

Datum
För år 2024 sträcker sig vistelsen mellan måndag 18/3 – söndag 31/3.

Övrig information
Läs mer om Svenska Institutet i Paris och gästbostaden här.

För övriga frågor kontakta snezhana@svenskatecknare.se.

Om ansökan:
Ansökningsperiod är 1 september – 13 oktober.

Stipendiaten utses av Svenska Tecknares stipendiegrupp.

För att vara tillgänglig för stipendiet ska sökande vara verksam i Sverige och medlem i Svenska Tecknare samt att det projekt man söker för ska ha anknytning till Frankrike, hålla hög kvalitet och gärna ha bred spridning.

Information om ansökningskriterier och ansökningsförfarande finns här: SI Paris – Ansökningsförfarande

Ansökan görs här nedan via formulär:

Du behöver vara inloggad som medlem för att söka.