Foto: Jenny Gustafsson Omslag Tecknaren 1602: Parasto Backman, fotograferad av Carola Björk, med affischen för X som hon formgivit för Unga Klara. Art direction och formgivning: Spektra

Bilder från release för Tecknaren #2 i Umeå & Malmö!

I början av april anlände årets andra nummer av Tecknaren och den här gången var det dubbla releaser: en i Umeå den 7 april och en i Malmö den 8 april. Läs om, och se bilder från, releaserna här.

UMEÅ
Den 7 april i ett vårligt soligt Umeå firade vi release av det andra numret av Tecknaren för året (en release av två för detta nummer, den 8 april i Malmö).

Maina Arvas, Elisabeth Widmark och Frida Hammar på visning på Galleri Verkligheten.

Maina Arvas, Elisabeth Widmark och Frida Hammar på visning på Galleri Verkligheten.

Kl 18 var det dags för visning av Samuel Anderssons utställning ”Marble” (aktuell 1–23 april) på Galleri Verkligheten. Efter det var det mingel och release för Tecknaren.

Clara Dackenberg, Hanna Karlzon, Anneli Furumark mfl på mingel på Kreativ Kollektiv. Foto: Jenny Gustafsson

Clara Dackenberg, Hanna Karlzon, Anneli Furumark mfl på mingel på Kreativ Kollektiv. Foto: Jenny Gustafsson

Tack alla som kom! Ett särskilt tack till Kreativ Kollektiv som lät oss mingla i deras lokaler och tack till och Svenska Tecknare Nord i form av Elisabeth Widmark och Frida Hammar för deras engagemang. Det blev en kväll där det puttrade av planer för fler aktiviteter i Umeå samt ett allmänt idéutbyte kollegor emellan.

MALMÖ
Den 8 april var det dags för release för Tecknaren #2 2016, samtal om normkritisk grafisk form och after work i Malmö. Typografen, grafikern och konstnären Minna Sakaria från Summer Studio gästade releasen och blev intervjuad av Emily Thornton från Svenska Tecknare Syd om hennes normkritiska grafiska uttryck. Denna release i Malmö var den andra för detta nummer (hölls även en release i Umeå den 7 april).

Minna Sakaria intervjuas av Emily Thornton Foto: Annika Bryngelsson

Minna Sakaria intervjuas av Emily Thornton
Foto: Annika Bryngelsson

Förutom samtal om normkritisk grafisk form och AW presenterade sig ST Syd som nu består av Emily Thornton, Annika Bryngelsson och Natalia Batista och berättade om sina planer för verksamhet i Södra Sverige, nu närmast Prata 28 maj på Form/Design Center.

Foto: Annika Bryngelsson

Foto: Annika Bryngelsson

Tack ni alla som närvarade, vi ses snart igen!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.