Bild: Bo Mossberg fotograferad av Sara Mac Key. Art direction och grafisk form av Mia Degerman och Vejde Gustafsson/Spektra.

Tre releaser för årets första nummer av Tecknaren

För årets första nummer av Tecknaren blir det hela tre releaser, en i Stockholm den 16 februari, en i Umeå den 18 februari och en i Göteborg den 21 februari.

I Tecknaren nr 1 2017 läser du bland annat ett porträtt på växtillustratören Bo Mossberg specialiserad på svampar, orkidéer och humlor, ett reportage om crowdfunding inom illustration, serier, form och spel, en essä om representation i reklambilder och en analys av animerade filmer om familjerelationer.

Stockholmsrelease

Vi ses från klockan 18.00 torsdagen den 16 februari på restaurang Cloud Nine, på Torsgatan 1 i Stockholm, www.restaurangcloudnine.se. Du bjuds på dryck, och tidningen finns på plats.

Anmäl er och bjud gärna in era vänner till stockholmsreleasen i eventet på Facebook.

Umeårelease 

Release i Umeå sker i samarbete med Svenska Tecknare Nord. Releasen är lördagen den 18 februari och vi håller till i kulturhuset Väven, Storgatan 46 A, i Umeå. www.vaven.se

Klockan 13.00–14.30 ger serietecknaren Nina Hemmingsson föreläsningen ”Om jag inte fick teckna skulle jag dö” på Vävenscenen, plan 2 i Väven (fri entré, biljetter hämtas i förväg i kulturreceptionen).

14.45 samlas vi vid utställningen ”Den hemliga konsten” med bilder av Anneli Furmark, Frida Hammar, Nina Hemmingsson, Anna-Clara Tidholm och Ville Ranta, i Umeå konsthall, plan 3 i Väven. Där finns senaste Tecknaren på plats, och klockan 15.00 får vi en visning av utställningen av Anneli Furmark.

Efteråt, från cirka 15.30, bjuds de som vill på ett glas på Gotthards krog, vid Torget, plan 3 i Väven.

Anmäl er och bjud gärna in era vänner till umeåreleasen i eventet på Facebook.

Göteborgsrelease 

Release i Göteborg  sker i kombination med after work och samtal arrangerat av Svenska Tecknare Väst och Illustratörcentrum Väst. Vi ses från klockan 18.30 tisdagen den 21 februari i foajén på Atalante, Övre Husargatan 1 i Göteborg, www.atalante.org.

Där blir det samtal på temat ”Brödjobb, en fälla eller en möjlighet?” som tar upp olika aspekter av att blanda anställningar med egen firma inom bild och form. Tidningen finns på plats och det finns en bar i foajén. Info om medverkande kommer inom kort.

Anmäl er och bjud gärna in era vänner till göteborgsreleasen i eventet på Facebook.

Samtliga releaser finns som events på Tecknarens facebook-sida.

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.