Omslag Swedish Illustrators & Graphic Designers 2019: Art direction, grafisk form och illustration av Parasto Backman. Omslagsbild Tecknaren 1806 av Minna Sakaria, typsnittet Dansskrift är skapat i samarbete med elever från Vackstanäs gymnasium i Södertälje. Art direction och grafisk form av Mia Degerman och Vejde Gustafsson/Spektra. Utställningsbild Makt/egenmakt: Karolina Westenhoff.

Välkommen på release och föreläsning i Malmö

Release för årets sista nummer av Tecknaren sker, förutom i samband med Svenska Tecknares julmingel i Stockholm den 6 december, även i Malmö den 5 december. På plats då finns även katalogen Swedish Illustrators & Graphic Designers 2019 och under kvällen ges en föreläsning om utställningen Makt/Egenmakt på Form/Design Center.

Malmöreleasen hålls tillsammans med Illustratörcentrum den 5 december med start klockan 17 på Form/Design Center. Förutom senaste numret av Tecknaren så kan du även ta ett exemplar av Illustratörcentrums katalog Swedish Illustrators & Graphic Designers 2019.

Under kvällen ges även en föreläsning om Form/Design Centers aktuella utställning Makt/Egenmakt, av Karolina Westenhoff från Omforma – Nya strukturer för designbranschen. Utställningen är kuraterad av föreningen Omforma och presenterar exempel på banbrytande designers som bryter normer i sin praktik och som trampar upp nya stigar i designfältet. Karolina Westenhoff är grafisk formgivare och illustratör baserad i Göteborg, och en av de ansvariga för utställningen.

Tid: klockan 17-19

Plats: Form/Design Center, Lilla torg 9, Malmö

Varmt välkomna!

Tecknaren 6 2018 innehåller ett reportage om kopplingen mellan typografi och koreografi, ett porträtt på illustratören Henrik Franklin, en essä om animerad dokumentärfilm och en analys av bilderböcker om barns vardag. Omslaget är gjort av Minna Sakaria. Typsnittet Dansskrift är skapat i samarbete med elever från Vackstanäsgymnasiet.

Release för Tecknaren 6 2018 hålls i Malmö 5 december och i Stockholm den 6 december.

Malmöreleasens facebookevent : https://www.facebook.com/events/2190914651225068/

Stockholmsreleasens facebookevent: https://www.facebook.com/events/320064855484866/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.