Omslag Tecknaren 2302: Illustration av Nils Jarlsbo. Art direction och grafisk formgivning av Mia Degerman och Vejde Gustafsson, Spektra.

Releaser i tre städer för nya numret av Tecknaren

Nästa nummer av Tecknaren innehåller bland annat ett reportage om generativ artificiell intelligens och bildskapande. Nummer 2 2023 har utgivningsdag den 26 maj, och vi firar det med tre releasefester.

Tecknaren nummer 2 2023 innehåller ett reportage om generativ artificiell intelligens och bildskapande, ett porträtt på̊ designern och konstnären Sarah Boris, en essä om seriekonstnären John Andersson, och en analys av fantasygenrens bildvärldar.

Release i Malmö i samband med SSDD
Den 25 maj blir det release för Tecknaren under Svenska Tecknares deltagande på Southern Sweden Design Days (SSDD) i Malmö, klockan 17.00–19.00 på Rum för bild och form på Friisgatan 12. Det är även Malmörelease för Svenska Tecknares publikation Konsten att leva på det vi gör, en handbok för yrkesverksamma visuella kreatörer. Under kvällen presenteras den av Nille Svensson, styrelseledamot Svenska Tecknare. Läs mer om Svenska Tecknare på SSDD här.

Release i Umeå
Den 25 maj är det release för Tecknaren i kombination med ritträffen drink & draw klockan 18.00 på Elektra på Norrlandsoperan, Operaplan 7, Umeå. Drink & draw går ut på att träffas och teckna, dricka något eller ta en fika tillsammans. Under kvällen bjuds inspiration i form av medverkan av konstnären Helena Laukkanen, ansvarig för grafikavdelningen vid Umeå konsthögskola. Arrangeras av Svenska Tecknare Nord tillsammans med Vita kuben och Elektra. 

Release och sommarmingel i Stockholm
Den 1 juni blir det release för Tecknaren i kombination med Svenska Tecknares sommarmingel, invigning av nya kanslilokaler samt utdelning av Prisa!-utmärkelsen till illustratören och serieskaparen Joanna Rubin Dranger, klockan 17.00–19.00 på Svenska Tecknares kansli, Hantverkargatan 45, hus K. I samband med prisutdelningen hålls även ett samtal med pristagaren. Läs mer om Svenska Tecknares sommarmingel här.

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.