Omslag Tecknaren 1903: illustration av Jesús Verona, art direction och grafisk form av Mia Degerman och Vejde Gustafsson/Spektra.

Tecknaren nr 3, september 2019

Designern April Greiman, att vårda ett illustratörsarv, serier om kroppen, och kopplingen mellan bilderböcker och dockteater. Här är ledare, innehåll och medverkande i Tecknaren nummer 3, utgiven i september 2019. Läs mer

Illustration: Elin Svensson. Art direction och grafisk form: Mia Degerman och Vejde Gustafsson/Spektra.

Tecknaren nr 2, maj 2019

Den här gången innehåller Tecknaren bland annat ett reportage om klimattänkande inom bild och form, ett porträtt på konstnären och illustratören Owe Gustafson, en essä om ”dåliga bilder” och en analys av ny omslagsformgivning till en romantisk klassiker.

Läs mer

Omslag: Isabelle Arsenault fotograferad av Guillaume Simoneau. Art direction och grafisk form: Mia Degerman och Vejde Gustafsson/Spektra.

Tecknaren nr 1, mars 2019

Bilderboksskaparen Isabelle Arsenault, pensionen för frilansande form- och bildskapare, teckningen under studentrevolten på Konstfack 1968, och böcker om nagelkonstens status. Här är ledare, innehåll och medverkande i Tecknaren #1, utgiven i mars 2019.
Läs mer

Omslagsbild Tecknaren 1806 av Minna Sakaria, typsnittet Dansskrift är skapat i samarbete med elever från Vackstanäs gymnasium i Södertälje. Art direction och grafisk form av Mia Degerman och Vejde Gustafsson/Spektra.

Tecknaren nr 6, december 2018

Kopplingen mellan typografi och koreografi, illustratören och lagerarbetaren Henrik Franklin, animerad dokumentärfilm och bilderböcker om barns vardag. Här är ledare, innehåll och medverkande i Tecknaren #6, publicerad i december 2018.

Läs mer

Omslag Tecknaren 1804/05: Illustration av Aron Landahl. Art direction och grafisk form av Mia Degerman och Vejde Gustafsson/Spektra.

Tecknaren nr 4/5, september 2018

Det kritiska läget för bilderbokskritiken, animatören Gustaf Holtenäs, modetecknaren Gunnel Götesdotter, upphovsrätt i spelvärlden, och klassiska serier med nya queera inslag. Här är ledare, innehåll och medverkande i Tecknaren #4/5, publicerad i september 2018. Läs mer

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.