Omslag Tecknaren 1904: Illustration av Andreas Samuelsson. Art direction och grafisk form av Mia Degerman och Vejde Gustafsson/Spektra.

Tecknaren nr 4, december 2019

Kopplingen mellan musikskapande och bild- och formskapande, Maja Säfström som gick från arkitekten till illustratör, bilderbokens användning i förskolan, och seriealbum om tiden före andra världskriget.

Läs mer

Omslag Tecknaren 1903: illustration av Jesús Verona, art direction och grafisk form av Mia Degerman och Vejde Gustafsson/Spektra.

Tecknaren nr 3, september 2019

Designern April Greiman, att vårda ett illustratörsarv, serier om kroppen, och kopplingen mellan bilderböcker och dockteater. Här är ledare, innehåll och medverkande i Tecknaren nummer 3, utgiven i september 2019. Läs mer

Illustration: Elin Svensson. Art direction och grafisk form: Mia Degerman och Vejde Gustafsson/Spektra.

Tecknaren nr 2, maj 2019

Den här gången innehåller Tecknaren bland annat ett reportage om klimattänkande inom bild och form, ett porträtt på konstnären och illustratören Owe Gustafson, en essä om ”dåliga bilder” och en analys av ny omslagsformgivning till en romantisk klassiker.

Läs mer

Omslag: Isabelle Arsenault fotograferad av Guillaume Simoneau. Art direction och grafisk form: Mia Degerman och Vejde Gustafsson/Spektra.

Tecknaren nr 1, mars 2019

Bilderboksskaparen Isabelle Arsenault, pensionen för frilansande form- och bildskapare, teckningen under studentrevolten på Konstfack 1968, och böcker om nagelkonstens status. Här är ledare, innehåll och medverkande i Tecknaren #1, utgiven i mars 2019.
Läs mer

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.