Omslag: Isabelle Arsenault fotograferad av Guillaume Simoneau. Art direction och grafisk form: Mia Degerman och Vejde Gustafsson/Spektra.

Tecknaren nr 1, mars 2019

Bilderboksskaparen Isabelle Arsenault, pensionen för frilansande form- och bildskapare, teckningen under studentrevolten på Konstfack 1968, och böcker om nagelkonstens status. Här är ledare, innehåll och medverkande i Tecknaren #1, utgiven i mars 2019.
Läs mer

Motivet på kupolen till Dansbana! Södertälje, ett projekt av arkitekttrion Teres Selberg, Anna Pang och Anna Fridolin, 2017–2018. Motivet skapades av Sepidar Hosseini på uppdrag av Grafikens Hus, och byggs upp av typsnittet Dansbana! Irregular, som Hosseni tog fram med hjälp av workshops kring dans och typografi på Wendela Hebbegymnasiet i Södertälje.

Reportage: Kropp och text

Kroppen rör sig i rummet, texten rör sig över pappret. Hur hänger egentligen typografi och koreografi ihop? Malin Palmqvist har pratat med de grafiska formgivarna Sepidar Hosseini och Minna Sakaria, koreografen Pontus Pettersson och koreologen Eva Säfström om kopplingen mellan dans och bokstäver.

Artikeln har publicerats i Tecknaren nummer 6, december 2018. Text: Malin Palmqvist

Läs mer

Reportage: Det kritiska samtalet om bilderboken

En bild säger mer än tusen ord men en kritiker har betydligt färre än tusen ord i utrymme för att recensera en hel bilderbok. Och antalet recensioner minskar. Hur står det till med svensk bilderbokskritik? Varför behövs den, och vilka problem har den? Alexandra Sundqvist pratar med några aktörer i kritik- och bilderboksvärlden om kritikens kris. Texten har tidigare publicerats i Tecknaren nummer 4/5, september 2018. Läs mer

Omslag Tecknaren 1804/05: Illustration av Aron Landahl. Art direction och grafisk form av Mia Degerman och Vejde Gustafsson/Spektra.

Dubbelnummer av Tecknaren med releaser på Bokmässan, i Skellefteå och i Stockholm

Tecknaren 4/5 2018 är ett dubbelnummer med extra mycket bild som kommer lagom till Bokmässan i Göteborg. Vi firar detta nummer med tre releaser: i Stockholm den 20 september, i Skellefteå den 24 september och på Bokmässan i Göteborg i samband med mingel i Svenska Tecknares monter på Bokmässan.

Läs mer

Bild: Karin Sunvisson

Essä: På jakt efter linjens betydelse

Irritationen över illustrationerna i en bilderbok driver Andreas Berg ut i funderingar kring den tecknade linjen. Han följer den genom modellteckning, handstil, den svenska 1970-talsskolans skrivstil SÖ-stilen, grafologi och tillbaka till bilderboken. När är linjen endast en ledtråd, och när är den liv? Essän publicerades i Tecknaren nummer 2, april 2018. Läs mer

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.