Omslag Tecknaren 1804/05: Illustration av Aron Landahl. Art direction och grafisk form av Mia Degerman och Vejde Gustafsson/Spektra.

Dubbelnummer av Tecknaren med releaser på Bokmässan, i Skellefteå och i Stockholm

Tecknaren 4/5 2018 är ett dubbelnummer med extra mycket bild som kommer lagom till Bokmässan i Göteborg. Vi firar detta nummer med tre releaser: i Stockholm den 20 september, i Skellefteå den 24 september och på Bokmässan i Göteborg i samband med mingel i Svenska Tecknares monter på Bokmässan.

Läs mer

Bild: Karin Sunvisson

Essä: På jakt efter linjens betydelse

Irritationen över illustrationerna i en bilderbok driver Andreas Berg ut i funderingar kring den tecknade linjen. Han följer den genom modellteckning, handstil, den svenska 1970-talsskolans skrivstil SÖ-stilen, grafologi och tillbaka till bilderboken. När är linjen endast en ledtråd, och när är den liv? Essän publicerades i Tecknaren nummer 2, april 2018. Läs mer

Omslag Tecknaren 1802: Mona Chalabi fotograferad av Kyle Dorosz. Art direction och grafisk form av Mia Degerman och Vejde Gustafsson/Spektra.

Release för Tecknaren #2 2018 i tre städer

Välkommen på release för Tecknaren nummer 2 2018 i Stockholm, Umeå och Göteborg, som denna gång hålls i kombination med after work, samtal och Drink & Draw.

Läs mer

Figurer ur Toca Bocas lekapp Toca dance. Kreatörer: Emil Berner, Rebecca Tell och Finsta.

Reportage: Den fria leken

En mamma med skägg, en regnbågsfamilj, en robot av godispapper. Små barns lekar förhåller sig ofta fritt till konventioner och normer. Hur tänker kreatörer som skapar lekappar för barn när det gäller denna frihet? Alexandra Sundqvist pratar med tre producenter av appar för barn om inkludering, normbrytning, genustänkande och barnperspektiv. Texten är tidigare publicerad i Tecknaren nummer 5, oktober 2017. Läs mer

Porträtt: Natalia Murobha och Per José Karlén

Den ene är en erfaren illustratör med flera bilderböcker utgivna. Den andra är en självlärd konstnär i början av sin karriär. Per José Karlén och Natalia Murobha har börjat träffas för att ge och få av varandra. Alexandra Sundqvist följde med på ett av deras möten. Texten publicerades i Tecknaren #3, i juni 2017.

Läs mer

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.