Omslag Tecknaren 2001: New York Magazine 8 april 1968, foto av Jay Maisel. Art direction och grafisk form av Mia Degerman och Vejde Gustafsson/Spektra.

Tecknaren nr 1, mars 2020

De grafiska formgivarna Walter Bernard och Milton Glaser, tecknade visuella effekter på film, grafisk form i stadsmiljön och träsnittskonstens historia. Här är ledare, innehåll och medverkande i Tecknaren nummer 1, utgiven i mars 2020. Läs mer

Illustration av Andreas Samuelsson.

Reportage: Rytm, repetition, resonans

Musik väcker bilder och bilder har rytm. Vad finns det för samband mellan musikskapande och bild- och formskapande? Maria Molin har pratat med konstnären och artisten AK von Malmborg, artisten, illustratören och animatören Love Antell, och grafiska formgivaren Martin Falck.

Läs mer

Maja Säfström fotograferad av Marc Femenia.

Porträtt: Maja Säfström

Hon gick från less arkitekt till lycklig illustratör. Maja Säfströms faktaböcker om djur har översatts till 16 språk, genererat 150 000 följare på Instagram och en plats på New York Times bestsellerlista. Nu tänker hon lära sig något nytt igen.

Läs mer

Illustration: Jesús Verona/Agent Molly & Co.

Reportage: Bevarade bilder

Illustratören Jane Bark sålde aldrig bort rätten till sina bilder och sparade det mesta. Elisabeth Kugelberg-Christoffersson bevarade också sina original – genom att slänga in dem i garderoben. Båda samlingarna är en bit kulturhistoria och dokumenterar en tidsanda. Men hur vårdas bäst ett sådant arv? På vilka sätt kan anhöriga till bild- och formskapare bevara och tillgängliggöra en samling?

Läs mer

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.