Anneli Furmark i sin ateljé i Umeå, fotad av Andreas Nilsson.

Porträtt: Anneli Furmark

Platser, relationer och perspektivskiften exakt fångade i tusch och akvarell. Konstnären, serietecknaren och illustratören Anneli Furmark drar ingen skarp linje mellan måleri och serier. Nästa bok är en kärlekshistoria i mogen ålder som går i svartvitt, ljusblått, ockra och grönt.

Läs mer

Walter Bernard och Milton Glaser fotograferade av Leo Sorel.

Porträtt: Walter Bernard och Milton Glaser

De var en del av magasinsjournalistikens gyllene era. De grafiska formgivarna Walter Bernard och Milton Glaser var med och skapade tidskriften New York Magazine. John Bark reste till Manhattan för ett samtal om deras bidrag till den redaktionella historien.

Artikeln har publicerats i Tecknaren nummer 1, mars 2020.

Text: John Bark. Foto: Leo Sorel.

Läs mer

Maja Säfström fotograferad av Marc Femenia.

Porträtt: Maja Säfström

Hon gick från less arkitekt till lycklig illustratör. Maja Säfströms faktaböcker om djur har översatts till 16 språk, genererat 150 000 följare på Instagram och en plats på New York Times bestsellerlista. Nu tänker hon lära sig något nytt igen.

Läs mer

Foto: Beatriz Moreno.

Porträtt: April Greiman

April Greiman förälskade sig i öknen på 1970-talet, flyttade västerut och blev pionjär inom digital grafisk formgivning – och en del av den kaliforniska designvågen. Ida Therén besöker 71-åringen som kallar sig transmediakonstnär i studion i Los Angeles. Läs mer

Foto: Viktor Gårdsäter

Porträtt: Owe Gustafson

Hans konstnärskap sträcker sig över fem decennier. Ändå måste en intervju med illustratören och konstnären Owe Gustafson starta i det där barnprogrammet från 1970-talet som han själv är lite trött på att tala om. Och samtidigt ser på som en kär gammal vän.

Läs mer

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.