Shabnam Faraee fotograferad av Anna Drvnik.

Porträtt: Shabnam Faraee

Shabnam Faraee arbetar gränsöverskridande med grafisk form, mönsterdesign och illustration. I botten finns ofta en politisk sprängkraft. Johan Kellman Larsson möter en formgivare, illustratör och konstnär som hyllar långsamheten. Och som vill betona det gemensamma, snarare än det som skiljer oss åt. Läs mer

Porträtt: Jakob Tuchten

Efter en livskris grundade Jakob Tuchten spelstudion Might and Delight. Tio år senare har de etablerat sig som en stilbildande indiejätte i spelvärlden. Men framgångarna och den våldsamma kärleken till tecknandet har haft ett högt pris. Artikeln har publicerats i Tecknaren nummer 4, december 2020. Läs mer

Doaa el-Adl fotograferad i Kairo av Hadeer Mahmoud.

Porträtt: Doaa el-Adl

Hon har upplevt fyra regimers förhållande till pressfrihet och satir, och blivit åtalad för hädelse, men har läsarnas fulla uppmärksamhet. Sverigeaktuella Doaa el-Adl samtalar om ansvar, budskap och tillvaron som tidningsanställd satirtecknare i Egypten med sin svenska kollega Karin Sunvisson.

Läs mer

Anneli Furmark i sin ateljé i Umeå, fotad av Andreas Nilsson.

Porträtt: Anneli Furmark

Platser, relationer och perspektivskiften exakt fångade i tusch och akvarell. Konstnären, serietecknaren och illustratören Anneli Furmark drar ingen skarp linje mellan måleri och serier. Nästa bok är en kärlekshistoria i mogen ålder som går i svartvitt, ljusblått, ockra och grönt.

Läs mer

Walter Bernard och Milton Glaser fotograferade av Leo Sorel.

Porträtt: Walter Bernard och Milton Glaser

De var en del av magasinsjournalistikens gyllene era. De grafiska formgivarna Walter Bernard och Milton Glaser var med och skapade tidskriften New York Magazine. John Bark reste till Manhattan för ett samtal om deras bidrag till den redaktionella historien.

Artikeln har publicerats i Tecknaren nummer 1, mars 2020.

Text: John Bark. Foto: Leo Sorel.

Läs mer

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.