Illustration: Elin Svensson. Art direction och grafisk form: Mia Degerman och Vejde Gustafsson/Spektra.

Tecknaren nr 2, maj 2019

Den här gången innehåller Tecknaren bland annat ett reportage om klimattänkande inom bild och form, ett porträtt på konstnären och illustratören Owe Gustafson, en essä om ”dåliga bilder” och en analys av ny omslagsformgivning till en romantisk klassiker.

Läs mer

Foto: Guillaume Simoneau

Porträtt: Isabelle Arsenault

Varje ny bok väcker ett nytt visuellt universum. Men att sätta ord på sitt eget arbete kan vara svårt för en introvert bilderboksskapare. Ändå blir en hel del sagt när Isabelle Arsenault och Alexandra Sundqvist talar om gestaltandet av verkliga ämnen från livet. Artikeln har publicerats i Tecknaren nummer 1, mars 2019. Text: Alexandra Sundqvist. Foto: Guillaume Simoneau.
Läs mer

Reportage: Så funkar pensionen!

Hur länge ska jag arbeta? Hur blir mitt liv som pensionär? Det kan kännas som frågor från framtiden, svåra att ta på och lätta att skjuta upp. Men det kan vara bra att förbereda sig mentalt för pensionen. Som en hjälp på traven har Malin Palmqvist pratat med två pensionsexperter och fyra frilansare inom bild och form. Artikeln har publicerats i Tecknaren nummer 1, mars 2019. Text: Malin Palmqvist. Illustration: Amanda Berglund.
Läs mer

Fråga juristen: Att porträttera kända personer

Har kända personer upphovsrätt till sitt utseende? Sandra Åkesson skriver om att teckna porträtt eller andra bilder efter verkliga förlagor, samt svarar på läsarfrågor om juridik, arvoden och avtal. Artikeln har publicerats i Tecknaren nummer 1, mars 2019. Text: Sandra Åkesson. Illustration: Maria Fröhlich. Läs mer

Krönika: Att vara sin egen tillsammans

Vilken sorts kollektiv backning vill du ha och hur skapar vi den? Det undrar Felicia Fortes, styrelsemedlem i Svenska Tecknare, som skriver om frilansaren och kollektivet inför Svenska Tecknares årsmöte i maj. Artikeln har publicerats i Tecknaren nummer 1, mars 2019. Text: Felicia Fortes. Illustration: Johan Lindström.
Läs mer

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.