Illustration: Alva Skog

Reportage: Kreatörer i kristider

Hur summerar bild- och formskapare ett år under en pandemi? Överlever kreativiteten i kris och kan den till och med gå stärkt ur den? När inkorgen gapade tom bestämde sig illustratören Steffi Aluoch för att vidareutbilda sig. Grafiska formgivaren Mark Ingelse vände sig till andra branscher än de invanda. Arvodesrådgivaren och agenten Lisa Engström betonar att behovet av bilder blir ännu större i kristider. Läs mer

Reportageillustration Tecknaren nr 3 2020 av Fabian Göranson.

Reportage: Barnserier med växtkraft

Den samtida svenska barnserien har fått ett kreativt uppsving. Och bredden i genren serieböcker för barn är stor. Ändå finns problem, som konstnärlig växtvärk och svårigheten att nå ut i en bokbransch med sviktande ekonomi. Artikeln har publicerats i Tecknaren nummer 3, september 2020. Text: Alexandra Sundqvist. Illustration: Fabian Göranson.

Läs mer

Illustration: Jesús Verona/Agent Molly & Co.

Reportage: Bevarade bilder

Illustratören Jane Bark sålde aldrig bort rätten till sina bilder och sparade det mesta. Elisabeth Kugelberg-Christoffersson bevarade också sina original – genom att slänga in dem i garderoben. Båda samlingarna är en bit kulturhistoria och dokumenterar en tidsanda. Men hur vårdas bäst ett sådant arv? På vilka sätt kan anhöriga till bild- och formskapare bevara och tillgängliggöra en samling?

Läs mer

Illustration av Elin Svensson.

Reportage: Att skapa klimatsmart

Hur kan bildskapare och formgivare arbeta för att minska sin klimatpåverkan, och vad har bild och form för roll i omställningen mot en mer klimatsmart tillvaro? Alexandra Sundqvist pratar med fyra kreatörer som på olika sätt arbetar med hållbarhet.

Läs mer

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.