Omslag Swedish Illustrators & Graphic Designers 2019: Art direction, grafisk form och illustration av Parasto Backman. Omslagsbild Tecknaren 1806 av Minna Sakaria, typsnittet Dansskrift är skapat i samarbete med elever från Vackstanäs gymnasium i Södertälje. Art direction och grafisk form av Mia Degerman och Vejde Gustafsson/Spektra. Utställningsbild Makt/egenmakt: Karolina Westenhoff.

Välkommen på release och föreläsning i Malmö

Release för årets sista nummer av Tecknaren sker, förutom i samband med Svenska Tecknares julmingel i Stockholm den 6 december, även i Malmö den 5 december. På plats då finns även katalogen Swedish Illustrators & Graphic Designers 2019 och under kvällen ges en föreläsning om utställningen Makt/Egenmakt på Form/Design Center.

Läs mer

Maina Arvas, chefredaktör för Tecknare här med senaste numret av som presenterar alla vinnare i årets Kolla!

Bilder från Malmöreleasen av Tecknaren nr 5 2016

På kvällen den 8 november var det Malmörelease för nummer 5 2016 av tidningen Tecknaren med inspirerande föreläsning med Michaela Green från Amore Brand Identity Studios och vernissage av Kolla!s bildspel på Form/Design Center.
Läs mer

Tecknaren nr 5 2016 har ett hemligt omslag! Numret kommer nämligen ut till prisutdelningen i Svenska Tecknares bild- och formtävling Kolla! den 26 oktober och presenterar samtliga guld- och silvervinnande bidrag.

Tre releaser för Tecknaren nr 5 2016

Tecknaren nr 5 2016 kommer ut till prisutdelningen i Svenska Tecknares bild- och formtävling Kolla! och presenterar samtliga guld- och silvervinnande bidrag, tillsammans med intervjuporträtt på tre av personerna bakom tre vinnande bidrag. Dessutom bland annat ett reportage om festivaler om bild och form runtom i världen, en analys av barnböcker om flykt och en essä om Ingrid Vang Nyman. Läs mer

Foto: Jenny Gustafsson Omslag Tecknaren 1602: Parasto Backman, fotograferad av Carola Björk, med affischen för X som hon formgivit för Unga Klara. Art direction och formgivning: Spektra

Bilder från release för Tecknaren #2 i Umeå & Malmö!

I början av april anlände årets andra nummer av Tecknaren och den här gången var det dubbla releaser: en i Umeå den 7 april och en i Malmö den 8 april. Läs om, och se bilder från, releaserna här.

UMEÅ
Den 7 april i ett vårligt soligt Umeå firade vi release av det andra numret av Tecknaren för året (en release av två för detta nummer, den 8 april i Malmö).

Maina Arvas, Elisabeth Widmark och Frida Hammar på visning på Galleri Verkligheten.

Maina Arvas, Elisabeth Widmark och Frida Hammar på visning på Galleri Verkligheten.

Kl 18 var det dags för visning av Samuel Anderssons utställning ”Marble” (aktuell 1–23 april) på Galleri Verkligheten. Efter det var det mingel och release för Tecknaren.

Clara Dackenberg, Hanna Karlzon, Anneli Furumark mfl på mingel på Kreativ Kollektiv. Foto: Jenny Gustafsson

Clara Dackenberg, Hanna Karlzon, Anneli Furumark mfl på mingel på Kreativ Kollektiv. Foto: Jenny Gustafsson

Tack alla som kom! Ett särskilt tack till Kreativ Kollektiv som lät oss mingla i deras lokaler och tack till och Svenska Tecknare Nord i form av Elisabeth Widmark och Frida Hammar för deras engagemang. Det blev en kväll där det puttrade av planer för fler aktiviteter i Umeå samt ett allmänt idéutbyte kollegor emellan.

MALMÖ
Den 8 april var det dags för release för Tecknaren #2 2016, samtal om normkritisk grafisk form och after work i Malmö. Typografen, grafikern och konstnären Minna Sakaria från Summer Studio gästade releasen och blev intervjuad av Emily Thornton från Svenska Tecknare Syd om hennes normkritiska grafiska uttryck. Denna release i Malmö var den andra för detta nummer (hölls även en release i Umeå den 7 april).

Minna Sakaria intervjuas av Emily Thornton Foto: Annika Bryngelsson

Minna Sakaria intervjuas av Emily Thornton
Foto: Annika Bryngelsson

Förutom samtal om normkritisk grafisk form och AW presenterade sig ST Syd som nu består av Emily Thornton, Annika Bryngelsson och Natalia Batista och berättade om sina planer för verksamhet i Södra Sverige, nu närmast Prata 28 maj på Form/Design Center.

Foto: Annika Bryngelsson

Foto: Annika Bryngelsson

Tack ni alla som närvarade, vi ses snart igen!

 

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.