Illustration av Andreas Samuelsson.

Reportage: Rytm, repetition, resonans

Musik väcker bilder och bilder har rytm. Vad finns det för samband mellan musikskapande och bild- och formskapande? Maria Molin har pratat med konstnären och artisten AK von Malmborg, artisten, illustratören och animatören Love Antell, och grafiska formgivaren Martin Falck.

Läs mer

Illustration: Jesús Verona/Agent Molly & Co.

Reportage: Bevarade bilder

Illustratören Jane Bark sålde aldrig bort rätten till sina bilder och sparade det mesta. Elisabeth Kugelberg-Christoffersson bevarade också sina original – genom att slänga in dem i garderoben. Båda samlingarna är en bit kulturhistoria och dokumenterar en tidsanda. Men hur vårdas bäst ett sådant arv? På vilka sätt kan anhöriga till bild- och formskapare bevara och tillgängliggöra en samling?

Läs mer

Illustration av Elin Svensson.

Reportage: Att skapa klimatsmart

Hur kan bildskapare och formgivare arbeta för att minska sin klimatpåverkan, och vad har bild och form för roll i omställningen mot en mer klimatsmart tillvaro? Alexandra Sundqvist pratar med fyra kreatörer som på olika sätt arbetar med hållbarhet.

Läs mer

Reportage: Så funkar pensionen!

Hur länge ska jag arbeta? Hur blir mitt liv som pensionär? Det kan kännas som frågor från framtiden, svåra att ta på och lätta att skjuta upp. Men det kan vara bra att förbereda sig mentalt för pensionen. Som en hjälp på traven har Malin Palmqvist pratat med två pensionsexperter och fyra frilansare inom bild och form. Artikeln har publicerats i Tecknaren nummer 1, mars 2019. Text: Malin Palmqvist. Illustration: Amanda Berglund.
Läs mer

Motivet på kupolen till Dansbana! Södertälje, ett projekt av arkitekttrion Teres Selberg, Anna Pang och Anna Fridolin, 2017–2018. Motivet skapades av Sepidar Hosseini på uppdrag av Grafikens Hus, och byggs upp av typsnittet Dansbana! Irregular, som Hosseni tog fram med hjälp av workshops kring dans och typografi på Wendela Hebbegymnasiet i Södertälje.

Reportage: Kropp och text

Kroppen rör sig i rummet, texten rör sig över pappret. Hur hänger egentligen typografi och koreografi ihop? Malin Palmqvist har pratat med de grafiska formgivarna Sepidar Hosseini och Minna Sakaria, koreografen Pontus Pettersson och koreologen Eva Säfström om kopplingen mellan dans och bokstäver.

Artikeln har publicerats i Tecknaren nummer 6, december 2018. Text: Malin Palmqvist

Läs mer

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.