Arvoden och juridik

 

Illustration: Erica Jacobson

Illustration: Erica Jacobson

En viktig hörnsten av vår verksamhet är vår rådgivning till medlemmarna. Sedan länge har vi erbjudit rådgivning i juridik och arvoden. Det har varit en uppskattad förmån och det är ett område vi ständigt strävar efter att utveckla.

En del frågor kan du få svar på redan här på vår hemsida, se menyn till vänster för att navigera dig fram. En del av dessa sidor och dokument är bara tillgängliga för våra medlemmar.

Under Juridik och arvoden hittar du bla: Arvodesrekommendationer, avtalsmallar och offertmallar, vanliga juridiska frågor och svar samt frågor om företagande såsom deklaration, moms och traktamenten

Du kan också kontakta våra jurister med frågor om juridik och avtal och och vår arvodesgrupp med prissättningsfrågor. Telefon: 08-556 029 10 (telefontid: mån, tis, ons 13-16, tors, fre 9-12).

Rådgivning – Juridik

Du kan också kontakta våra jurister Malin Bergström och Kiljan Ardal med frågor om juridik och avtal och och vår arvodesgrupp (se nedan) med prissättningsfrågor.

Telefon: 08-556 029 10 (telefontid: mån, tis, ons 13-16, tors, fre 9-12)

juristen@svenskatecknare.se

Rådgivning – Arvode

När ni vänder er till oss på med arvodesfrågor har vi även en arvodesgrupp som kan hjälpa er. Denna grupp har löpande möten och avstämningar med våra jurister på Svenska Tecknare. Kontakten med arvodesgruppen förmedlas via kansliet på telefon: 08-556 029 10 (telefontid: mån, tis, ons 13-16, tors, fre 9-12).

Arvodesgruppen består av fem professionella utövare inom vårt område som sträcker sig över grafisk design, illustration, och serier mm. Nedan ser ni vilka gruppen består av och på vilket område de kan svara på frågor från er:

Tomas Karlsson, serier. Tillgänglig mån-fre på telefon.

Kati Mets, redaktionell illustration och läromedel. Tillgänglig mån-fre kl 10-15.

Ann-Christin von Reybekiel, illustration och grafisk formgivning inom spridda områden. Tillgänglig mån-fre på telefon.

Anna Bengtsson, barnböcker. Tillgänglig mån-fre via mail.