Rådgivning

 

Illustration: Erica Jacobson

Illustration: Erica Jacobson

En viktig hörnsten av Svenska Tecknares verksamhet är rådgivningen. Föreningen erbjuder rådgivning i juridik och arvoden, samt ger allmänna råd kring annat som rör de yrkesområden vi representerar.

En del frågor kan du få svar på redan här på hemsidan, se menyn till vänster för att navigera dig fram. En del av dessa sidor och dokument är bara tillgängliga för medlemmar.

På rådgivningssidorna hittar du bland annat: Arvodesrekommendationer, avtals- och offertmallar, vanliga juridiska frågor och svar, samt frågor om företagande såsom deklaration, moms och traktamenten. Du får även tips och råd kring vad du ska tänka när du ska ge ut en bilderbok och ingå ett samarbete med ett förlag.

Du kan också kontakta våra jurister med frågor om juridik och avtal och och vår arvodesgrupp med prissättningsfrågor. Telefon: 08-556 029 10 (telefontid: mån, tis 13-16, tors, fre 9-12).

Rådgivning – Juridik

Du kan också kontakta våra jurister med frågor om juridik och avtal och och vår arvodesgrupp (se nedan) med prissättningsfrågor.

Telefon: 08-556 029 10 (telefontid: mån, tis 13-16, tors, fre 9-12)

juristen@svenskatecknare.se

Rådgivning – Arvode

När ni vänder er till Svenska Tecknare med arvodesfrågor har föreningen en arvodesgrupp som kan hjälpa er. Denna grupp har löpande möten och avstämningar med våra jurister på Svenska Tecknare.

Fråga via hemsidan
Det snabbaste och enklaste sättet att få svar på din arvodesfråga är att skicka in den via vårt formulär här på hemsidan. Arvodesrådgivaren ringer sedan upp dig alternativt besvarar din fråga via mail.

Ställ en arvodesfråga här!

Fråga via telefon
Kontakten med arvodesgruppen förmedlas via kansliet på telefon: 08-556 029 10 (telefontid: mån, tis 13-16, tors, fre 9-12). Arvodesrådgivaren ringer sedan upp dig alternativt besvarar din fråga via mail.

Arvodesgruppen består av sju professionella utövare inom områdena illustration, grafisk formgivning, animation och serier.

Nedan ser ni vilka arvodesgruppen består av och inom vilket område de kan svara på frågor från er:

Ann-Christin von Reybekiel
Område: illustration och grafisk formgivning inom spridda områden.
Svarar i första hand på frågor över telefon. 

Anna Bengtsson
Område: barnböcker.
Svarar i första hand på frågor via mail.

Emma Löfström
Område: förpackning, mönster och internationell illustration.
Svarar i första hand på frågor via mail.

Henrik Lange
Område: serier
Svarar i första hand på frågor över telefon. 

Jessica Laurén
Område: animation och effekter.
Svarar i första hand på frågor via mail. 

Lisa Sollenberg
Område: läromedel.
Svarar i första hand på frågor över telefon. 

Kati Mets
Område: redaktionell illustration, webbplatser och läromedel.
Svarar i första hand på frågor över telefon.

 

Arvoden – framträdanden, konferenser och skolbesök

Här finner du en länk till arvodesrekommendationer som är framtagna av KLYS (Konstnärliga och Litterära Yrkesutövares Samarbetsnämnd) samt centrumbildningarna. De gäller vid framträdanden, konferenser och liknande samt vid skolbesök.

Klicka här för att komma till rekommendationerna från KLYS.